Om oss

Vi är glada chokladentusiaster som startade vår chokladtillverkning i Lysekil i januari 2023 och i början på 2024 hade vi 12 olika chokladsorter i utbudet.

Vår Nicaragua 70% fick en bronsmedalj i International Chocolates Awards, Europa, Middle East and Africa 2024, den fick också tre stjärnor (högsta nivån) i Great Taste i juni 2024.

 

Inköp och tester av nya kakaobönor sker kontinuerligt. Målet är att fortsätta att utmana och utveckla oss själva i konsten att skapa god choklad.

 

Våra produkter 

Vi arbetar med fina kakaobönor odlade för hantverkschoklad. Vi använder enbart ekologiska produkter från början till slut och alltid singel origin. Med single origin menas att vi inte blandar olika kakaobönor, vi vill få fram varje kakaobönas unika smakprofil.

 

Chokladen gör vi på så få ingredienser som möjligt. Grunden är kakaobönor och socker.

I vissa fall mjölkpulver och kanske någon god smaksättning som ekologisk apelsinolja från USA.

Förutom ett standardsortiment av våra 80 grams chokladkakor har vi även ett specialsortiment.

I specialsortimentet skapar vi 50 grams chokladkakor med till exempel choklad med hög kakaohalt och choklad med olika smaksättningar.

I vårt specialsortiment kan vi även gjuta choklad i helt ny och unik form, allt utifrån idéer och kreativitet. Det kan vara företagslogotyper, motiv till muséer, särskilda motiv till jubileum med mera. Formen på chokladkakan blir helt unik och finns inte någon annan stans i världen.

Det mesta går att lösa.

All vår produktion är fri från nötter och mandlar men då vi skapar mjölkchoklad finns spår av mjölk.